Mono for Android

Vreţi să dezvoltaţi aplicaţii Android, dar Java nu prea vă este familiar? Soluţia: dezvoltarea în cadrul platformei .NET(C#). Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, au fost denumite “Mono for Android”.

“Mono for Android” a fost gândit să vină în sprijinul dezvoltatorilor care au dobândit abilităţi în a realiza aplicaţii  care rulează pe platforma .NET şi care acum pot să beneficieze şi de librăriile furnizate de SDK-ul de Android.

Ca mediu vizual se foloseşte Visual Studio 2010(mare surpriză, nu-i aşa?! :D).

Structura aplicaţiei este cam aceeaşi ca şi în cazul Java-Eclipse, doar că evident clasele şi activităţile sunt implementate în C#.

Pentru a crea o astfel de aplicaţie trebuie mai întâi să  aveţi Visual Studio 2010 instalat şi să downloadaţi kit-ul pentru Mono de aici.

Exemple, referinţe, documentaţie găsiţi pe site-ul oficial al Mono for Android.

Opinia mea despre Mono for Android este că într-adevăr reprezintă un avantaj utilizarea limbajului C# şi implicit a platformei .NET, dar are şi un minus la realizarea design-ului, Visual Studio nedispunând de  designer, facilitate pe care Eclipse o furnizează.

Nu pot să vă urez decât mult succes, iar dacă aveţi nelămuriri sau probleme lăsaţi un comment! 😉

Mono for Android

3 thoughts on “Mono for Android

    1. Am încercat, dar nu am fost prea încântată, doar că dezvolţi în C#… Librăriile sunt aceleaşi…şi mai are şi un minus la realizarea layout-urilor, în sensul că nu are designer. 😀 Poţi încerca, link-urile pentru kit le ai în tutorial şi oricum e în dezvoltare, am observat că apare din când în când câte o versiune nouă pentru Mono 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s