Google Developer Group Pitești – Primul meetup 27 Mai 2015

În data de 27 Mai a avut loc primul eveniment GDG Pitești. A fost o seară plăcută alături de oameni pasionați de tehnologie și dornici să învețe lucruri noi.

tulips-gdg-pitesti

Scopul comunității GDG Pitești este de a ajuta dezvoltatorii și utilizatorii pasionați de tehnologii Google să interacționeze, să împărtășească din experința și cunoștințele lor. De asemenea se pune accent pe identificarea dorințelor și nevoilor dezvoltatorilor în întâmpinarea cărora GDG Pitești poate să vină cu soluții.

În introducere Carmen Ciulacu, General Manager  http://www.thehack.biz/, ne-a vorbit despre celelalte comunități GDG din România și de următoarele evenimente de profil ce vor avea loc în acest an.

Magda și Alin Miu au subliniat avantajele de a face parte din GDG Pitești și au oferit câteva detalii despre următoarele întâliniri din cadrul comunității.

Agenda evenimentului s-a focalizat pe două prezentări interesante și de actualitate, și anume Rest API cu Node.js realizată de Gabriel Roșu și Angular JS prezentat de Gabriel Marinescu.

Gabriel Roșu ne-a vorbit despre ce este de fapt Node.js, ce avantaje oferă această tehnologie, dar și despre concepte cheie precum Routing, Middleware, Controllers, Models și Data Access.

Ne-au fost prezentate două maniere de a realiza un API, utilizând un array declarat static folosit ca data source sau utilizând o conexiune la o bază de date MySQL.

Gabriel Marinescu ne-a prezentat avantajele Angular JS în comparație cu Knockout JS, dar și concepte de bază precum $compile, $scope, Controller, Factory, Service. Un element important este acela că Serviciile sunt instanțiate Singletone și Lazy.

De asemenea a pus accentul pe cum se bindează DOM-ul și pe șablonul Observer-Observable care se află la baza Angular JS. Exemplele de cod nu au lipsit și au reprezentat partea practică ce s-a construit pe baza noțiunilor prezentate.

Cele două prezentări le puteți descărca de aici https://drive.google.com/folderview?id=0B-QojgLEXJyhfmV6U0lDOHpJaHpKcGc2WnE3NHZMUE40Q1FJOXE3SVR2VEc1OHFEWXk5UHc&usp=sharing

Imagini de la eveniment https://www.facebook.com/media/set/?set=a.917074385019046.1073741829.908279859231832&type=1

Părerea și dorințele voastre vizavi de GDG Pitești sunt foarte importante pentru comunitate, de aceea o să vă rog să completați un formular de feedback.
http://goo.gl/forms/mdKQKwMpas
Pentru idei, sugestii, păreri nu ezitați să trimiteți un mail la gdgpitesti@gmail.com.

Google Developer Group Pitești – Primul meetup 27 Mai 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s