Google Developer Group Pitești (GDG Pitești) – 2nd Meetup – 22 Octombrie

GDG Pitești a organizat al doilea eveniment în data de 22 Octombrie. Vremea ploioasă și mohorâtă nu a împiedicat prezența a peste 30 de developeri și oameni pasionați de tehnologie. A fost un eveniment dedicat Android în care cei prezenți au aflat noutăți despre Material Design, dar au și învățat cum să realizeze o arhitectură solidă pentru aplicații complexe.

gdg-pitesti

Scopul comunității GDG Pitești este de a ajuta dezvoltatorii și utilizatorii pasionați de tehnologii Google să interacționeze, să împărtășească din experința și cunoștințele lor. De asemenea se pune accent pe identificarea dorințelor și nevoilor dezvoltatorilor în întâmpinarea cărora GDG Pitești poate să vină cu soluții.

Magda și Alin Miu au subliniat avantajele de a face parte din GDG Pitești și au oferit câteva detalii despre următoarele întâliniri din cadrul comunității. De asemenea s-a discutat și despre cea mai mare conferință Google Tech din România organizată de comunitatea developerilor Google, va avea loc la Cluj-Napoca, în 12-13 noiembrie și anume DevFest România 2015.

GDG-urile din cele 3 orașe (București, Cluj-Napoca și Pitești) și liderii acestor comunități au lucrat împreună pentru a organiza un eveniment dedicat developerilor care doresc să se pună la curent cu cele mai recente tehnologii Google și nu numai.

Agenda evenimentului s-a focalizat pe două prezentări interesante și de actualitate, și anume “Code architecture for complex apps” susținută de Cătălin Moroșan și “Implementing Material Design” susținută de Victor Grădinescu.

Cătălin Moroșan este fondator @ Makan Studio și co-organizator la GDG Bucharest. Cătălin este pasionat de Android și tehnologie, are peste 4 ani experiență în dezvoltarea de aplicații Android, iar una din cele mai complexe aplicații este dezvoltată în parteneriat cu UNICEF.

Victor Grădinescu este co-fondator @ Mobile Kinetics si co-organizator GDG Bucharest. Este Senior Android Developer, a construit numeroase aplicații, testează și pune în practică cele mai noi tool-uri Android și are un background de Java developer.

Cele două prezentări le puteți descărca de aici .

Imagini de la eveniment găsiți aici.

Dacă doriți să aflați ultimele noutăți din cadrul GDG Pitești: Facebook, Google Plus, Google Directory și butonul “I’m a member”

Google Developer Group Pitești (GDG Pitești) – 2nd Meetup – 22 Octombrie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s