Atelierul Digital pentru Programatori

Atelierul Digital pentru Programatori” este o inițiativă care urmărește să creeze oportunități tinerilor și studenților care vor să învețe să programeze, dar și celor care vor să devină antreprenori în domeniul tehnologiei.

Aceste activități se desfășoară în trei hub-uri construite în parteneriat cu trei universități din țară: Universitatea București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Politehnică din Timișoara.

20190226_204824-animation

Sunt foarte încântată, onorată și recunoscătoare să fac parte din acestă inițiativă fiind trainer al modulului de Android Fundamentals din București și mărturisesc cu drag faptul că cele 10 săptămâni de curs au fost o experiență foarte faină.

Am avut ocazia să cunosc 50 de studenți isteți și dornici să învețe să programeze în Android. Mi-am reamintit cu nostalgie de anii studenției, dar în același timp m-au inspirat perseverența și încântarea din ochii lor atunci când liniile de cod prindeau viață într-o aplicație mobilă.

Fiecare săptămână din modul venea la pachet cu noțiuni și code challenge-uri noi, iar obiectivul meu, ca trainer, a fost să îi ajut să pună bazele unei aplicații care să conțină elemente de UI stilizate, conexiune la un serviciu web hostat în cloud, utilizarea serviciilor puse la dispoziție în Firebase, managementul datelor dintr-o bază de date locală folosind Room, dar și cum să publice o aplicație în Google Play.

Cursul s-a încheiat spectaculos, cu un Demo Day, când fiecare student a prezentat colegilor rezultatul muncii sale după cele 10 saptămâni de curs. Iar prezentările au fost uimitoare! Sunt foarte mândră de ei! 🙂

Ce m-a emoționat și impresionat? Lista e lunga…

  • deși unul dintre studenți avea piciorul în ghips, nu a ezitat să participe la toate cursurile, iar la demo mi-a spus că nu putea să rateze așa ceva
  • mi-au spus că entuziasmul meu este molipsitor, și că deși cursul se întâmplă la o oră destul de târzie am reușit să îi energizez și să îi mențin focusați
  • cu o seară înaine de demo m-au rugat să ne vedem deoarece vor să verifice ultimele detalii sau să adreseze ultimele întrebări
  • deja una dintre aplicațiile realizate în cadrul cursului va participa la o competiție de start-ups

A fost fun! Am învățat lucruri noi, am scris pe pereți (inside joke… aveam un perete vopsit special pentru a fi utilizat pe post de tablă), au fost nevoiți să asculte cele 3 bancuri pe care le știam. Am făcut debug atunci când lucrurile nu funcționau din prima așa cum ne doream, am lucrat împreună și am fost parte din călătoria inițierii lor în universul Android.

Mulțumesc! 🙂

Atelierul Digital pentru Programatori

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s